DANS

[dt_fancy_title title=”dans” title_size=”h2″ title_color=”title”]
studio-inspiratie-button-startproeflessen

Bij Studio Inspiratie worden danslessen moderne dans gegeven aan leerlingen van alle leeftijden:van peuters, kinderen, jeugd tot tieners en volwassenen.

De basis van alle lessen is Moderne dans ofwel Contamporary. Contemporary dance heeft een eigen techniek en bewegingsvocabulaire: Grondwerk, zwaaien, dynamische verschillen, optimaal gebruik van de natuurlijke bewegings- en uitdrukkingsmogelijkheden van het lichaam, zijn daar onderdeel van. Moderne dans is bij uitstek een dansvorm die ook ruimte laat voor spontane creativiteit van het individu.

In de lessen worden ook elementen uit Klassiek Ballet en invloeden vanuit Streetdance, Hip Hop en andere dansvormen gebruikt om de techniek en behendigheid van de leerlingen te bevorderen, alsmede om aan te sluiten bij de beleving en interesses van de verschillende leeftijdsgroepen. Het maakt dat de lessen gevarieerd zijn en je als leerling verschillende stijlen aankan. Dat geeft je een breed uitdrukkingspalet. De leerlingen krijgen ruim de gelegenheid om ook zelf hun ideeën in te brengen en om aan te geven wat ze graag willen leren in dans.

Dansplezier, danskwaliteit, dansbeleving en eigenheid staan voorop in de dansles.

Annemieke, de docent, is didactisch sterk en heeft een goed getraind oog voor de individuele kwaliteiten en mogelijkheden van haar leerlingen. De docent zorgt dat iedere leerlingen zijn bijdrage aan het geheel kan leveren. Dat maakt de sfeer in de danslessen aangenaam, vrolijk en ontspannen.

Dans bij Studio Inspiratie iets voor jezelf of voor je zoon of dochter? Meld je aan voor proeflessen!

Heel anders dan bij de meeste dansscholen, krijgen leerlingen ruim de gelegenheid om de les eerst uit te proberen, voordat er vast ingeschreven wordt. Kinderen mogen 3 proeflessen komen en volwassenen 2.

Peuterdans voor peuter met ouder
Dansbegin voor de kleuter
Kinderdansmix voor kinderen van 6,5-8 jaar
Modern mix I voor kinderen en vanaf 9 jaar
Modern mix II voor kinderen vanaf 12,5 jaar
Moderne dans voor jeugd vanaf 16 jaar en volwassenen

Studio Inspiratie biedt leerlingen de kans om, naast de tweejaarlijkse theater voorstelling met alle leerlingen, ook mee te doen met bijzondere lessen, workshops en samenwerkingstrajecten in samenwerkingsverband met mensen uit het professionele dansveld. En met regelmaat kunnen leerlingen met korting naar bijzondere dansvoorstellingen.

N.B. In 2012 heeft het NDT (Nederlands Dans Theater) Studio Inspiratie gevraagd om een speciale verbinding met het gezelschap aan te gaan. Dit uitte zich in samenwerking in de vorm van workshops, langere trajecten, ontmoetingen met dansers en/of choreografen en voordelig bezoek van voorstellingen voor leerlingen van de studio. Seizoen 2014-2015 was zelfs één groot Inspiratie project NDT, waarbij het werk van drie grote choreografen van het NDT de inspiratiebron zijn geweest voor alle lessen, workshops en een eindvoorstelling voor alle dansleerlingen van Studio Inspiratie onder choreografie van het NDT, opgevoerd bij het NDT in huis.

studio-inspiratie-button-modernedans