KLEUTER & KIND

[dt_fancy_title title=”Dansbegin 4 -6 jaar” title_size=”h6″ title_color=”title”]
studio-inspiratie-logo-600px
Een speelse dansles waarbij de kinderen centraal staan. Kinderen van deze leeftijd hebben een korte spanningsboog en bergen fantasie, daar sluit de les volledig bij aan. Met veel wisselingen in dynamiek, neemt de juf de kinderen mee op dansreis door de les. Beginnend in de kring warmen we het lichaam op en doen we ook wat serieuze klassiek ballet oefeningen. Daarna dansen we vrij door de zaal en gebruiken onze fantasie, ondertussen leren we veel over rekening houden met de ander, onszelf beheersen en vrij laten gaan. Ook wordt er aandacht besteed aan muzikaliteit, samenwerking en tegenstellingen in beweging. De kinderen leren kijken en nadoen, achter elkaar aan dansen en de zaal dansend oversteken. Er wordt een stevige basis voor verder danslessen gelegd, maar ook voor de lichaamshouding en algehele ontwikkeling van het kind is dit Dansbegin een winst voor het leven.

Drie kwartier vol rennen, springen en zwieren met mooie en spannende avonturen in beweging. Soms best even doorzetten als je nog op moet letten en al moe begint te worden. En dan even uitrusten met rustige rek en strekoefeningen of even kijken naar een ander kind dat danst.

Klik hier voor een filmpje van de kleuters tijdens studiopresentatie Mélange.

Hoeveel kost Dansbegin?
Op welke dagen kan mijn kind deze les volgen?
Wordt er ook in de vakantie gedanst?
Wat moet mijn kind aan in de les?
Tijdens de proeflessen geldt er geen kledingvoorschrift, kleding waarin je makkelijk kan bewegen en blote voeten/sokken is voldoende.

[vc_separator color=”custom” accent_color=”#62cb43″]
[dt_fancy_title title=”Kinderdansmix vanaf 6,5 jaar” title_size=”h6″ title_color=”title”]
Naast vrij bewegen en expressie in dans, hebben kinderen nu meer behoefte aan de uitdaging om dansmoves echt onder de knie krijgen, herhalen, onthouden en er er korte combinaties mee te leren. Naast het leren luisteren naar de sfeer in muziek en dat te laten zien in hoe je danst, leren de kinderen nu ook om in de maat te dansen en synchroon samen te dansen met anderen door te weten hoe vaak en hoe lang passen gedaan worden in een combinatie. Er wordt kennis gemaakt met allerlei stijlen en de bijbehorende technieken: Klassiek ballet, jazz, modern, urban. De kinderen ontdekken waar hun dans voorkeuren liggen en kunnen daar beter in worden in de lessen.

Nog steeds een speelse les en een mooie opvolger van Dansbegin, met meer uitdaging in evenwicht, coördinatie en het uitwerken van bewegingen.

[vc_separator color=”custom” accent_color=”#62cb43″]
studio-inspiratie-button-modernedans
[dt_fancy_title title=”Modern mix I vanaf 9 jaar” title_size=”h6″ title_color=”title”]
De lesopbouw en techniek van een moderne les worden geïntroduceerd. Isolaties, zwaaien, voetenwerk, grondwerk, grote verplaatsingen. Het aanleren van langere choreografie stukjes, ook in de opwarming wordt een groot deel van de les. Hiervoor is een grotere aandachtsboog nodig dan voor Kinderdansmix.  Het lichaams- en bewegingsbewustzijn worden hierdoor ook vergroot. Modern wordt afgewisseld met moves en technieken uit de Hip Hop, Jazz dans, Streetdance and Salsa en African vibes. We maken ook nog gebruik van de basis klassieke ballettechniek uit de Dansbegin- en Kinderdansmix lessen. Kinderen krijgen ook de ruimte en de handvatten om zelf dansstukjes en materiaal te creëren vanuit improvisatie. Leerlingen worden zich door de diversiteit van de les ook bewuster van hun eigen kwaliteiten en wie ze zelf zijn. Ondanks de serieuzere basis van de les en grotere uitdagingen, doen we ook de leukste dansspelletjes waar veel enthousiasme voor is.

Nog geen puber maar al echt groot, wat een toffe leeftijd: Creatief, gezellig, energiek, vaardig. Kom maar op! Dansen, leren, samen werken, lol hebben en nog meer leren en dansen!

[vc_separator color=”custom” accent_color=”#62cb43″]
Kledingvoorschrift | Niet nodig voor de proeflessen, wel daarna.

Lesrooster Dans

Dans Magazine hèt tijdschrift over Dans | Studio Inspiratie is ambassadeur van Dans Magazine Schrijf gratis je in voor de Dans Magazine nieuwsbrief | Als Studio Inspiratie leerling krijg je 56% korting op een abonnement op het tijdschrift!

studio-inspiratie-button-startproeflessen