DANSTHERAPIE

[dt_fancy_title title=”creatieve therapie dans en beweging: danstherapie” title_size=”h6″ title_color=”title”]
Met danstherapie bij Studio Inspiratie bereik je niet alleen je hoofd, met alle gedachten die daar de dienst uit maken, maar laat je je hele lichaam spreken, inclusief jouw onbevangenheid en remmingen. In beweging, soms dansend, soms meer meditatief, vinden we jouw hele verhaal en maken ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten. Het mooie is dat je nooit gedanst hoeft te hebben om baat te hebben bij danstherapie. Gewoon doen en ervaren geeft richting aan je leven, zoals dat bij jou past.

 


 

Danstherapie is een ervaringsgerichte therapie. Door zelf scheppend bezig te zijn, wordt je eigenwaarde voelbaar. Dat geeft zelfvertrouwen en plezier in de omgang met jezelf.

 


 

Danstherapie is een non-verbale therapie vorm en een lichaamsgerichte therapie, wat niet wil zeggen dat er niet gesproken kan worden in de sessies 🙂 Het verwoorden van ervaringen en inbrengen van gebeurtenissen uit je dagelijks leven kunnen een wezenlijk onderdeel van de therapie zijn. Maar het zegt wel dat er holistisch gekeken wordt naar jou en je situatie en dat de therapie ook júist die gebieden betreedt, die buiten je gebaande denkpaden liggen door te bewegen. Jouw persoonlijke  ontwikkeling, vanuit jouw voorkeuren en wensen, staat voorop.

[vc_separator color=”custom” accent_color=”#3f3f3f”]
studio-inspiratie-logo-600px
Annemieke, de danstherapeut, heeft zich altijd bezig gehouden met dans, theater, artistieke vormgevingsprocessen en menselijke ontwikkelingsprocessen en de relatie daartussen. In 1995 studeerde ze af aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen aan de opleiding Creatieve Therapie. Voordat ze haar eigen praktijk begon heeft ze 15 jaar bij Parnassia PsyQ gewerkt als danstherapeut voor verschillende afdelingen o.a. voor depressie, eetstoornis en persoonlijkheidsproblematiek. En de laatste jaren gaf ze ook Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) en Mindfulness training. MBCT kan een onderdeel uitmaken van de danstherapie sessies bij Studio Inspiratie.

Annemieke nodigt je uit om op avontuur te gaan en bij jezelf thuis te komen en geeft met haar opdrachten daarvoor de kaders. Wat heb je voor ogen? En hoe geef je gehoor aan wat jijzelf of de situatie nodig heeft? Hoe volg je lichaamssignalen en inspiratie naar het vormgeven van je eigen leven (-sdans)?

[dt_fancy_title title=”ervaringen met danstherapie” title_size=”h6″ title_color=”title”]

“Ik had last van stress en paniek. Danstherapie heeft mij geleerd naar mijnlichaam te luisteren. Ik kan nu bewuster onder woorden brengen wat ik denk en voel.” Naomi

“Feitelijk heb ik in relatief korte tijd een traumatische ervaring uit mijn kindertijd, die ruim 50 jaar lang m’n leven heeft getekend, kunnen ontzenuwen. Bevrijdend!” Emma

“Dansen brengt mij elke keer weer dicht bij mijzelf. Het leert me wie ik ben en wat mijn wensen zijn.Dat helpt mij om op ingewikkelde processen in mijn leven te reageren vanuit mijn lichaam in plaats van vanuit mijn denken. Ik zie dat als een verrijking, omdat mijn antwoorden besloten liggen in wie ik ben en niet in wat ik denk.” Ilse