ANDER AANBOD

[dt_fancy_title title=”Rots & Water” title_size=”h6″ title_color=”title”]
[vc_column_inner width=”1/3″]
[/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″]

Rots en Water training op de basisschool

Rots en Water is een psychofysieke sociale competentie training inspelend op de dynamiek van de groep. Middels fysieke vaardigheden in oefeningen en spelletjes leren de kinderen in hun eigen kracht te staan en samen te werken. De training richt zich op weerbaarheid, verbondenheid, zelf-beheersing en zelf-reflectie.

Er wordt gewerkt met 2x een halve klas (maximaal 16 leerlingen per groep) en twee trainers in een gymzaal. Het is wenselijk als de groepsleerkracht kan participeren. Elke les duurt 45 minuten.

Trainers Annemieke en Martijn hebben hebben naast de basis certificering Rots en Water ook de specialisatie certificatie Basisschool Breed. Zij zijn in te huren voor trainingen onder schooltijd.

Kosten €90,- per les van 45 minuten. Inleidend gesprek, evaluaties, tussentijds contact inbegrepen.

Klik hier naar youtube link Documentaire Rots & Water

[/vc_column_inner]
[vc_separator color=”custom” accent_color=”#00b8bc”]
[dt_fancy_title title=”Filosoferen met kinderen” title_size=”h6″ title_color=”title”]
Filosoferen is niet zomaar praten, filosoferen kent afspraken en regels en een specifieke rol voor de gespreksleider. Foute antwoorden bestaan bijvoorbeeld niet in een filosofisch gesprek. Deze vorm van gesprek zet deelnemers aan om breder te gaan denken en dus breder te gaan kijken. Dat is zeer verrijkend. Zowel kritisch als creatief denken worden gestimuleerd.
[vc_separator color=”custom” accent_color=”#00b8bc”]
[dt_fancy_title title=”Mindfulness” title_size=”h6″ title_color=”title”]
Mindfulness Based Cognitief Therapeut
Mindfulness is een aandachttraining door middel van meditatie oefeningen. De oefeningen zijn erop gericht om minder op de automatische piloot te gaan leven en reageren. Je komt dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of direct gevolg te geven aan reacties op wat je voelt. Door aanvaarding van het huidige moment zoals het zich aandient kunnen reactiepatronen veranderen. En word je minder lijdend voorwerp van de gegeven situatie en je eigen gedachten (piekeren) en emoties.

Loopmeditaties, zitmeditaties op adem, lichaamsgewaarwordingen of geluid, compassie meditaties. Ze komen allemaal voorbij, maar de kern van hoe om te gaan met wat je tegenkomt blijft hetzelfde.

Het meest waardevolle bij regelmatige oefening en begeleiding is de mogelijkheid om het mediteren te kunnen integreren in je dagelijks leven.

[vc_separator color=”custom” accent_color=”#00b8bc”]