ANNEMIEKE

Oprichtster

Dans en Bewegings KUNST & Procesbegeleiding zijn haar absolute passies. In haar sterke overtuiging dat vormgeving de grond is van levenskunst. En ons lichaam hèt instrument is dat we hebben om dat mee te doen.

Annemieke Wauters is in 1995 afgestudeerd als Creatief Therapeut Dans aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen met HBO lesgeef bevoegdheid en heeft daarna bijscholing gevolgd aan dansacademies Amsterdam en Tilburg. Sinds haar afstuderen was Annemieke werkzaam als dansdocent. In 2008 heeft ze Studio Inspiratie opgericht. In haar lessen is ruimte voor de eigenheid van het individu. Daarbij zijn creativiteit, dansplezier, dansbeleving en bewegingsmotivatie, essentiële begrippen. Haar kracht ligt in haar pedagogische en didactische vaardigheden. Haar techniek kenmerkt zich door oog voor een gezonde bewegingsorganisatie, ze werkt vanuit Laban Movement en lichaamsconnecties; bewegingsbeleving is hierbij bindend. Ze heeft een brede dansinteresse en vindt het leuk om bijvoorbeeld Urban, Klassiek Ballet, Funk of andere dansstijlen in haar Moderne Dans lessen te verwerken. Haar grote liefde is danstheater, waarin theatrale setting en sfeer met dans gecombineerd worden. Ze houdt van het begeleiden van het artistieke en menselijke proces.

Annemieke Wauters ging als vierjarig meisje op balletles bij Pola Lichtendahl. Ze heeft in haar jeugd les gehad in Klassiek Ballet, Jazzdance, Afrikaanse Dans en Dansimprovisatie. In haar tienerjaren volgde ze ook de eerste theatercursussen. Als Creatief Therapeut Dans is ze geschoold Moderne Dans, Uitdrukkingsdans, Dansobservatie, Dansvormgeving. Verschillende studies volgden daarna, allen in de lijn van artistieke en menselijke processen en bewustwording: Acteren aan de Amsterdamse Theateracademie, STOTT Pilates, Mindfulness Based Cognitieve Therapie, Storytelling aan de International school of Storytelling, Filosoferen met kinderen, Rots en Water training aan het Gadaku Instituut. En in 2017 is Annemieke afgestudeerd Do-In Yoga docent aan de Do-In-School.

Aan de basis van al haar kennis en vaardigheid ligt haar vak als Danstherapeut, waarin ze nooit opgehouden is te ontwikkelen. Al jaren maakt ze deel uit van een kerngroep danstherapeuten, die allen volgens het creatieve vormgevingsproces werken. Van 1999 tot 2014 werkte Annemieke als danstherapeut bij PsyQ op verschillende afdelingen. Nu doet ze al haar Danstherapeutische en Coaching werk vanuit haar praktijk Studio Inspiratie. Tot 2012 was Annemieke onderdeel van theatergezelschap Noordvolk, waar ze heeft geacteerd en de laatste jaren voornamelijk dramaturgie deed. De meest recente theaterprojecten zijn als regie-onderseuning voor het jonge Haagse gezelschap WOW.

Annemieke zorgt dat ze door middel van lessen en workshops en het bezoeken van voorstellingen zelf ook in beweging en geïnspireerd blijft. Annemieke wordt voor haar expertise als procesbegeleider, docent, ontwikkelaar/vormgever, coach, regelmatig gevraagd voor samenwerking met andere organisaties, zo werkte ze samen met het NDT en De Dutch Don’t Dance Division in educatie- en talent ontwikkelingsprojecten, bijvoorbeeld PEST, een educatie en anti-pest programma op scholen in Den Haag.  Annemieke heeft ook voor de Dutch Summer Dance Cours gewerkt. Ook werd ze gevraagd door Holland Dance in deskundigheid-bevordering-projecten of bij het ontwikkelen van lesstof.

In 2014 werd Annemieke door de directie van Holland Dance voorgedragen om Prinses Beatrix te ontmoeten bij het openingsgala van het Holland Dance Festival, als ‘gezicht’ van dansdocenten in Den Haag.

danstheater, inspiratie voor Annemieke