KLEDINGVOORSCHRIFT

Het kledingvoorschrift beschrijft de danskleding die nodig is voor de lessen. Tegelijk vormt het kledingvoorschrift het basistenue voor de voorstellingen en studiopresentaties. Daarom wordt er vanuit gegaan dat leerlingen in het bezit zijn van deze kleding.

Dansschoenen met leren zool zijn verplicht voor de jeugd tot 16 jaar. Haar wordt weggestoken uit het gezicht of opgestoken in een staart of knot. Sieraden worden afgedaan. Het wordt erg gewaardeerd als de danskleding schoon is. Voor een goede begeleiding in lichaamshouding is kleding nodig waarin de lichaamscontouren voldoende zichtbaar zijn. Verder geen straatkleding zoals spijkerbroeken en lange jurken, blote buiken, of grote tutu’s.

Gooi oude danskleding niet weg maar geef ze aan Studio Inspiratie voor hergebruik!

Danswinkels (Download het Kledingvoorschrift en neem het mee!)

Bij onderstaande danswinkels is de voorgeschreven kleding te koop. Bij sportzaken en op het internet hebben ze vaak NIET de voorgeschreven kleding.

Time To Dance* Herenstraat 6 te Wateringen, dinsdag t/m zaterdag v.a. 10.00 uur open. Time To Dance is makkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer (tram 16 vanaf halte Kalvermarkt/Stadhuis naar halte Oosteinde, daarna nog 11 minuten lopen. Bus 30 stopt voor de deur) en met de fiets (30 minuten). Kijk voor meer informatie op: www.timetodance.eu

FlevoDanceWear* Paviljoensgracht 42A Den Haag, dinsdag t/m vrijdag v.a. 13.00 uur open, zaterdag vanaf 10.00 uur. Leerlingen krijgen 10% korting. Voor meer informatie check: www.flevodancewear.nl

Danswinkel.nl Brouwersgracht 22 Den Haag, Dinsdag t/m zaterdag vanaf 11:00 uur open. Leerlingen ontvangen 10% korting. Meer informatie op: www.danswinkeldenhaag.nl

Studio Inspiratie*: het sweatvest, de danstas en de Dopper waterfles met Studio Inspiratie logo zijn via Annemieke te verkrijgen, net als de Pilates en Do-In yoga hulpmiddelen zoals zachte balletjes, zware balletjes, foamroller, Pilates circle, flexband, yogamatje, etc.

*Bij deze plaatsen kunt u terecht met waardebon/brief van Stichting Leergeld. Bij de aanvraag, die door Studio Inspiratie ondertekend moet worden, moet u aangeven voor welke winkels u de waardebonnen wilt hebben!

Peuterdans (2-4 jaar) en ouders

Kleding waarin kind en ouder zich makkelijk kunnen bewegen. Blote voeten of sokken.

 

 

Dansbegin

Het kind rechts op de foto heeft de voorgeschreven danskleding aan
Een mat roze pakje (hemd model) en een witte/wit-roze stevige panty/maillot zonder voet, roze balletschoentjes, bij voorkeur leer met een doorlopende zool.

Voor jongens: een zwart broekje en wit pakje (hemdmodel) of hemd, witte balletschoentjes, bij voorkeur leer met een doorlopende zool.

Het kind links op de foto draagt de voorgeschreven danskleding, aangevuld met optionele extra’s
Een dans vestje (die van Studio Inspiratie zijn makkelijker in het gebruik en warmer :-))
Een los rokje, niet aan het pakje vast!
Beenwarmers

Kinderdansmix

Het kind rechts op de foto heeft de voorgeschreven danskleding aan
Een zwart pakje (hemd model), witte stevige panty/maillot zonder voet, zwarte balletschoenen, bij voorkeur leer met een doorlopende zool.

Voor jongens: een zwart of wit T-shirt, een zwarte lange dansbroek, zwarte balletschoenen, bij voorkeur leer met een doorlopende zool.

Het kind links op de foto draagt de voorgeschreven danskleding, aangevuld met optionele extra’s
Een los zwart rokje, niet vast aan het pakje!
Ook optioneel: een korte zwarte dansbroek of een lange zwarte dansbroek

Modern Mix I en II & Moderne dans

De twee kinderen rechts op de foto hebben de voorgeschreven danskleding aan
Een zwart pakje (hemd model), zwarte stevige panty/maillot zonder voet, zwarte lange dansbroek, zwarte balletschoenen (vanaf 16 jaar niet meer verplicht).
Als je niet op schoenen danst, dan dans je op zwarte sport- of enkel sokken. Draaien en naar de grond gaan is anders pijnlijk en geeft blessures.

Voor jongens/heren: een zwart T-shirt, zwarte lange dansbroek, zwarte balletschoenen, bij voorkeur leer met een doorlopende zool (vanaf 16 jaar niet meer verplicht).
Als je niet op schoenen danst, dan dans je op zwarte sport- of enkel sokken. Draaien en naar de grond gaan is anders pijnlijk en geeft blessures.

Het kind links op de foto draagt de voorgeschreven danskleding, aangevuld met optionele extra’s
Kort zwart dansbroekje
Dansvest van Studio Inspiratie (lekker voor de opwarming en cooling down)
Ook optioneel: kniebeschermers, streetdance sneakers, beenwarmers

PILATES en Do-In Yoga

Makkelijk zittende sportkleding waarin je je goed kunt bewegen, sokken of blote voeten. Neem voor de Do-In yogales je eigen yogamatje mee.

Leuke hemdjes en T-shirts met tekst of logo van Studio Inspiratie

Er zijn super leuke dans, Pilates en yoga T-shirts en hemdjes te koop in de maten Small, Medium en Large voor tieners en volwassenen.
Annemieke heeft ze zelf regelmatig aan.
Vraag er naar als je interesse hebt.
Prijzen variëren tussen 23 en 25 euro per stuk.
Leuk als cadeau, aan jezelf 😉