PILATES

[dt_fancy_title title=”Pilates” title_size=”h2″ title_color=”title”]
studio-inspiratie-logo-600px
studio-inspiratie-button-startproeflessen
Pilates is een uitgebalanceerd oefensysteem , waarvan Joseph Pilates de grondlegger is geweest. In de lessen doe je oefeningen op een matje om je centrum te versterken: de spieren rond je buik, rug en bekkenbodem. Kracht en soepelheid gaan hand in hand in deze bijzondere Body-Mind work-out.

“This is a fantastic Pilates class! It brings the Pilates principles into play, being a thoughtful instead of a rush class. The docent pays attention to details, explains well and always has good energy with some dose of humour. I enjoy it very much!”

In de les wordt zonder muziek gewerkt. De oefeningen worden op het tempo en met de ondersteuning van je adem gedaan. Zo kan je ook de docent goed horen, die de oefeningen met haar stem begeleid en waar nodig individuele aanwijzingen geeft.

Na een ochtend Pilates les ben je helemaal klaar om de dag te starten. Met meer bewustzijn, kracht en connectie in jezelf, met meer ruimte in je gewrichten en een prettige lichaamshouding wandel je soepeltjes en ontspannen de deur uit.

Meer dan 1 keer per week Pilates doen, geeft betere resultaten. Daarom biedt Studio Inspiratie een voordelige prijs aan voor twee lessen in de week. Of kun je een strippenkaart aanschaffen voor af en toe een extra les. Er kan ook een combinatie met danslessen of yogalessen gemaakt worden.

Pilates heeft bewezen een fantastische training te zijn ter ondersteuning van andere sporten en bezigheden zoals Dans, Acrobatiek, Rugby, Wandelen, Hardlopen, Tennis etc. Ook voor mensen met een beroep waarin ze veel in één houding staan/zitten of repetitieve handelingen moeten verrichten is het heilzaam en werkt het preventief voor blessures.

Bij specifieke klachten of wensen is een privé Pilates les passender. Deze kan apart geboekt worden bij de studio.