Danstherapie

Zonder te kunnen dansen helpt danstherapie je verder. Neem contact op voor meer informatie.

Danstherapie geeft ruimte aan mensen die moeilijk onder woorden kunnen brengen wat er aan de hand is. Luisterend naar je lichaam, vertelt jouw lichaam je verhaal via wat je ervaart en de manier waarop je beweegt en je uitdrukt. Ook mensen die verbaal sterk zijn, rationeel van aard zijn en steeds maar ‘in hun hoofd zitten’ hebben baat bij danstherapie omdat zij luisterend naar hun lichaam, naar hun natuur, beter tot de kern komen.

Beweging brengen in datgene wat vastgelopen is, in de breedste zin van het woord, is waar danstherapie bij kan helpen. Ook mensen die juist geen behoefte hebben om weer alles op te rakelen maar wel nog door het verleden gehinderd worden, vinden in danstherapie een manier om verder te komen. Met danstherapie laat je je hele 'zelf' voor je spreken, inclusief jouw onbevangenheid of remmingen, en passeer je je hoofd met alle gedachten die daarbinnen de dienst uitmaken. In beweging, soms dansend, soms meditatief, soms tekenend of anders vinden we jouw hele verhaal en maken we ruimte voor nieuwe ideeën, ander gedrag, en een werkelijkheid die wel voor jou werkt. Het mooie is dat je nooit gedanst hoeft te hebben om baat te hebben bij deze integratieve therapievorm. Annemieke combineert de principes van danstherapie met de methodes van op Mindfulness gebaseerde gedragstherapie.

Heb je bijvoorbeeld last van een eetstoornis, dwangneurose, angst en paniek, agressie, somberheid, burn-out, een verstoord lichaamsbeeld of een trauma, ben je vastgelopen in rouwverwerking of heb je te maken met autisme, zelf of in je nabije omgeving, dan ben je bij danstherapie aan het juiste adres. Je zult ervaren dat je veel sneller dan gedacht weer richting, ruimte en handvatten vindt.

Annemieke nodigt je uit om het avontuur aan te gaan en bij jezelf thuis te komen. Wat heb je voor ogen? En hoe geef je gehoor aan wat jijzelf of de situatie nodig heeft? Hoe volg je lichaamssignalen en vind je inspiratie op weg naar het vormgeven van je eigen leven? Annemieke helpt je verder met je persoonlijke groei.

Sessies vinden plaats op woensdagmiddag, iedere tweede woensdag van de maand.

Lokatie: Vitaal, Appelstraat 22, Den haag

Tarieven vind je hier. En verdere praktische informatie hier.


COACHING

Praktijk voor Coaching bij burn-out, re-integratie en andere persoonlijke vraagstukken.


Danstherapie

Zonder te kunnen dansen helpt danstherapie bij je psychische problemen verder.

Rots en Water Training

Rots en Water is een psycho-fysieke sociale competentie training voor schoolklassen.

Wil je ervaren of Studio Inspiratie bij jou past?

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 108 999 02

Barthkapel
Brouwersgracht 2K, Den Haag

Routebeschrijving

Op de Brouwersgracht bij 2k (naast stichting Yasmin) het steegje in, uitlopen tot op de binnenplaats. De studio is bij 2K op de 1e etage in de Barthkapel.

Dansen is Leven!

Body & Mind Centrum voor Moderne Dans, Yoga, Danstherapie en Mindful Coaching