OVER ANNEMIEKE

  • Annemieke
  • Holland Dance

Annemieke is een creatief, open persoon met oog en hart voor haar leerlingen en deelnemers. Ze heeft een groot observatievermogen en groot taalgevoel. Als kind was ze een fantasievol en zachtaardig meisje met een liefde voor school: een plek om samen te zijn en te leren. En ook een plek waar verhalen tot leven kwamen, zowel op de basisschool als op de balletschool. Naast haar talent en voorliefde voor observatie, taal en mensen, heeft Annemieke daar ook haar werk- en studieterrein gevonden: als docent, trainer, theatermaker, dramaturg, therapeut.....

Annemieke Wauters is in 1995 afgestudeerd als danstherapeut: Creatief Therapeut Dans en Beweging, aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen met HBO lesgeef-bevoegdheid in dans. Ze is na haar opleiding gevraagd om aan de opleiding les te geven aan het 3e en 4e jaar danstherapie, dat heeft ze een jaar gedaan. Annemieke heeft bijscholing gevolgd aan verschillende dansacademies om haar dansdocentschap te verstevigen. Sinds haar afstuderen was Annemieke werkzaam als dansdocent op verschillende locaties. Sinds 1998 was ze ook werkzaam als danstherapeut in de geestelijke gezondheidszorg bij PsyQ. In 2008 heeft ze Studio Inspiratie opgericht voor moderne dans, yoga, therapie en coaching. In haar moderne dans lessen is ruimte voor de eigenheid van het individu, binnen de gegeven oefeningen en choreografieën. Daarbij zijn creativiteit, dansplezier, dansbeleving en bewegingsmotivatie, essentiële begrippen. Haar kracht ligt in haar pedagogische en didactische vaardigheden. Haar techniek kenmerkt zich door oog voor een gezonde bewegingsorganisatie en dansbeleving. Ze werkt vanuit Laban Movement en lichaamsconnecties; geïnspireerd op technieken van Bartenieff, Limon, Countertechniek, Gaga, waarbij bewegingsbeleving bindend is. Ze heeft een brede dansinteresse en vindt het leuk om verschillende moderne dansstijlen in haar Moderne Dans lessen te verwerken.

Annemieke houdt van het begeleiden van het artistieke en menselijke proces. Uitdrukking vinden in dans en jezelf meemaken in beweging, kunnen sterke middelen zijn om je wezenlijk met jezelf en je drijfveren te verbinden. Dat zet Annemieke in in haar danstherapie praktijk, om mensen op een humane en compassievolle manier te helpen bij het leven van hun leven. In coaching luistert Annemieke naar de gevoelde betekenis van de verhalen van mensen, ook daarin is lichaamsbeleving en observatie van subtiele beweging belangrijk, maar hoeft niet persé gedanst te worden.

Annemieke Wauters ging als vierjarig meisje op balletles. Ze heeft in haar jeugd les gehad in Klassiek Ballet, Jazzdance, Urban, Funk, Afrikaanse Dans en Dansimprovisatie. In haar tienerjaren volgde ze ook de eerste theatercursussen. Als Creatief Therapeut Dans is ze geschoold in Moderne Dans, Uitdrukkingsdans, Dansobservatie en Dansvormgeving. Verschillende studies volgden daarna, allen in de lijn van artistieke en menselijke processen en bewustwording: Acteren aan de Amsterdamse Theateracademie, STOTT Pilates, Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT), Storytelling aan de International school of Storytelling, Filosoferen met kinderen, Rots en Water training en Do-In Yoga.

Dans- en bewegingsKUNST & procesbegeleiding zijn haar absolute passies. In de sterke overtuiging dat vormgeving de grond is van levenskunst en ons lichaam hèt instrument is om dat mee te doen.

Aan de basis van al haar kennis en vaardigheid ligt haar vak als Danstherapeut, waarin ze nooit opgehouden is te ontwikkelen, via intervisie en studie. Van 1999 tot 2014 werkte Annemieke als danstherapeut bij PsyQ op verschillende afdelingen, met als specialisatie eetstoornissen en depressie. Nu doet ze al haar Danstherapeutische en Coaching werk vanuit haar praktijk Studio Inspiratie en ligt haar werkveld vooral bij lifecoaching, traumaverwerking en autisme. Tot 2012 was Annemieke onderdeel van theatergezelschap Noordvolk, waar ze heeft geacteerd en de laatste jaren voornamelijk dramaturgie deed.

Annemieke zorgt dat ze door middel van lessen en workshops en het bezoeken van voorstellingen zelf ook in beweging en geïnspireerd blijft. In de Corona-periode heeft Annemieke zich bijvoorbeeld intensief bezig gehouden met het volgen van Countertechniek lessen (online) en heeft ze GaGa lessen gevolgd. In 2022 deed ze een verdiepingsopleiding in de 5 elementen-leer om haar yogawerk en coachingswerk te voeden en is ze advanced Rots en Water trainer geworden. Voorjaar 2023 heeft ze zich intensiever verdiept in de Gaga movement door het volgen van Gaga/people, Gaga/dancers en Gaga methodiek lessen om vooral de Modern 3 les een boost te geven en verder te ontwikkelen.

Annemieke wordt voor haar expertise als procesbegeleider, docent, ontwikkelaar/vormgever en coach regelmatig gevraagd om workshops en masterclasses te geven, die ze op maat maakt en voor samenwerking met andere organisaties, zo werkte ze samen met het NDT en De Dutch Don’t Dance Division in educatie- en talent ontwikkelingsprojecten, bijvoorbeeld PEST, een educatie en anti-pest programma op scholen in Den Haag. Annemieke heeft ook lesgegeven voor de Dutch Summer Dance Cours. Ook werd ze gevraagd door Holland Dance als docent voor o.a. 50+ dansers en op scholen en in deskundigheid-bevordering-projecten en voor het ontwikkelen van een danstoolbox te gebruiken voor ouderen in verzorgingstehuizen. In 2021-2023 heeft ze Rots en Water trainers gecoacht.  

In 2014 werd Annemieke door de directie van Holland Dance voorgedragen om Prinses Beatrix te ontmoeten bij het openingsgala van het Holland Dance Festival, als ‘gezicht’ van dansdocenten in Den Haag.  

Keertje proberen? Start met Proeflessen!

Wil je ervaren of Studio Inspiratie bij jou past? Meld je aan voor proeflessen! Een proeflespakket is helemaal vrijblijvend en kost €16 voor twee lessen.

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 108 999 02

Barthkapel
Brouwersgracht 2K, Den Haag

Routebeschrijving

Op de Brouwersgracht bij 2k (naast stichting Yasmin) het steegje in, uitlopen tot op de binnenplaats. De studio is bij 2K op de 1e etage in de Barthkapel.

Dansen is Leven!

Body & Mind Centrum voor Moderne Dans, Yoga, Danstherapie en Mindful Coaching