OVER ANNEMIEKE

  • Annemieke
  • Pilates
  • Holland Dance

Annemieke Wauters is in 1995 afgestudeerd als Creatief Therapeut Dans aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen met HBO lesgeef bevoegdheid en heeft daarna bijscholing gevolgd aan dansacademies Amsterdam en Tilburg. Sinds haar afstuderen was Annemieke werkzaam als dansdocent. In 2008 heeft ze Studio Inspiratie opgericht. In haar lessen is ruimte voor de eigenheid van het individu. Daarbij zijn creativiteit, dansplezier, dansbeleving en bewegingsmotivatie, essentiële begrippen. Haar kracht ligt in haar pedagogische en didactische vaardigheden. Haar techniek kenmerkt zich door oog voor een gezonde bewegingsorganisatie, ze werkt vanuit Laban Movement en lichaamsconnecties; bewegingsbeleving is hierbij bindend. Ze heeft een brede dansinteresse en vindt het leuk om bijvoorbeeld Urban, Klassiek Ballet, Funk of andere dansstijlen in haar Moderne Dans lessen te verwerken. Haar grote liefde is danstheater, waarin theatrale setting en sfeer met dans gecombineerd worden. Ze houdt van het begeleiden van het artistieke en menselijke proces.

Annemieke Wauters ging als vierjarig meisje op balletles bij Pola Lichtendahl. Ze heeft in haar jeugd les gehad in Klassiek Ballet, Jazzdance, Afrikaanse Dans en Dansimprovisatie. In haar tienerjaren volgde ze ook de eerste theatercursussen. Als Creatief Therapeut Dans is ze geschoold Moderne Dans, Uitdrukkingsdans, Dansobservatie, Dansvormgeving. Verschillende studies volgden daarna, allen in de lijn van artistieke en menselijke processen en bewustwording: Acteren aan de Amsterdamse Theateracademie, STOTT Pilates, Mindfulness Based Cognitieve Therapie, Storytelling aan de International school of Storytelling, Filosoferen met kinderen, Rots en Water training aan het Gadaku Instituut. En in 2017 is Annemieke afgestudeerd als Do-In Yoga docent aan de Do-In-School.

Dans- en bewegingsKUNST & procesbegeleiding zijn haar absolute passies. In de sterke overtuiging dat vormgeving de grond is van levenskunst en ons lichaam hèt instrument is om dat mee te doen.

Aan de basis van al haar kennis en vaardigheid ligt haar vak als Danstherapeut, waarin ze nooit opgehouden is te ontwikkelen. Al jaren maakt ze deel uit van een kerngroep danstherapeuten, die allen volgens het creatieve vormgevingsproces werken. Van 1999 tot 2014 werkte Annemieke als danstherapeut bij PsyQ op verschillende afdelingen. Nu doet ze al haar Danstherapeutische en Coaching werk vanuit haar praktijk Studio Inspiratie. Tot 2012 was Annemieke onderdeel van theatergezelschap Noordvolk, waar ze heeft geacteerd en de laatste jaren voornamelijk dramaturgie deed. De meest recente theaterprojecten zijn geweest als regie-onderseuning voor een pop-up Haags jongerengezelschap WOW.

Annemieke zorgt dat ze door middel van lessen en workshops en het bezoeken van voorstellingen zelf ook in beweging en geïnspireerd blijft. In de Corona-periode heeft Annemieke zich intensief bezig gehouden met het volgen van Countertechniek lessen (online) en heeft ze GaGa lessen gevolgd.

Annemieke wordt voor haar expertise als procesbegeleider, docent, ontwikkelaar/vormgever, coach, regelmatig gevraagd voor samenwerking met andere organisaties, zo werkte ze samen met het NDT en De Dutch Don’t Dance Division in educatie- en talent ontwikkelingsprojecten, bijvoorbeeld PEST, een educatie en anti-pest programma op scholen in Den Haag. Annemieke heeft ook voor de Dutch Summer Dance Cours gewerkt. Ook werd ze gevraagd door Holland Dance in deskundigheid-bevordering-projecten of bij het ontwikkelen van lesstof.

In 2014 werd Annemieke door de directie van Holland Dance voorgedragen om Prinses Beatrix te ontmoeten bij het openingsgala van het Holland Dance Festival, als ‘gezicht’ van dansdocenten in Den Haag.  

Keertje proberen? Start met Proeflessen!

Wil je ervaren of Studio Inspiratie bij jou past? Meld je aan voor proeflessen! Een proeflespakket is helemaal vrijblijvend en kost €14 voor twee lessen.

Bekijk onze instagramfeed!

Jux Easy Instagram

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 108 999 02

Barthkapel
Brouwersgracht 2K, Den Haag

Routebeschrijving

Op de Brouwersgracht bij 2k (naast stichting Yasmin) het steegje in, uitlopen tot op de binnenplaats. De studio is bij 2K op de 1e etage in de Barthkapel.

Dansen is Leven!

Body & Mind Centrum voor Moderne Dans, Pilates, Yoga, Danstherapie en Mindful Coaching